Brandingul este un concept care se extinde cu mult dincolo de comercializarea „numelui de marcă“ al designer-ului de blugi și alte produse. Prin urmare, brand marketing contribuie semnificativ la îmbunătățirea imaginii companiei. Se dovedește important pentru aproape orice afacere, de la cele care vând cereale pentru micul dejun până la cele care dezvoltă noi tehnologii sau care oferă sprijin logistic pentru alte întreprinderi.
Înainte de a fi cumpărate, produsele sau serviciile sunt comparate, începând cu prețul, dar fără să se oprească aici. Oferă această companie un produs de excepție? Produsele lor câștigă comentarii pozitive? În funcție de cât de importantă este achiziționarea, un client poate solicita toate aceste informații din partea acelor afaceri care oferă produsele sau serviciile dorite.
Obiectivele brand marketing
Un nume de brand deja cunoscut informează instantaneu clienții cu privire la reputația unei companii. Recomandăm să investești timp și resurse pentru campanii dedicate de creare brand și dezvoltare brand. Astfel, construiești încredere în calitatea fiecărui produs sau serviciu pe care îl oferi. Notorietatea brandului:
- Evocă mesajul instantaneu
- Sporește credibilitatea
- Motivează cumpărătorii
- Crește loialitatea clienților
Ai posibilitatea să oferi un răspuns rapid și convingător prin însuși brandul tău. Însăși menționarea numelui de brand (sau vederea logo-ului de brand) evocă toate experiențele și percepțiile unei afaceri bune (sau rele).
Cum dezvoltăm campania de brand marketing?
Facem campaniile de marcă pe baza unor obiective definite și măsurabile. Creăm strategii de marketing, identificând ceea ce dorești să se știe despre tine și dezvoltând un mesaj constant în canalele de publicitate multiple. Este compania ta inovatoare? Dinamică? Creativă? Sofisticată? Personalitatea sau caracterul brand-ului companiei ar trebui să rezoneze cu valorile de bază ale clientului țintă.
Acest aspect poate consta într-un logo care apare pe toate ambalajele companiei, pe cărțile de vizită și articolele de papetărie, pe site și în adresa de e-mail, chiar și în sistemul de a răspunde la telefon (pentru sloganuri). Numele și logo-ul trebuie să fie omniprezente, astfel încât clienții să ajungă să asocieze firma și reputația sa cu fiecare produs și serviciu pe care îl oferi.
La elaborarea unei campanii de brand, ne concentrăm pe creșterea gradului de conștientizare a reputației afacerii în fața clientilor. Echipa Digital Marketing Bureau se ocupă de notorietatea brandului: ce lucruri face compania ta și cât de bine le face.
În mod evident, îmbunătățirea imaginii companiei depind de percepția și satisfacția unui client asupra brand-ului. Atenția brandului la calitatea oferită trebuie să se extindă în fiecare aspect al interacțiunii companiei cu clienții, inclusiv activitatea pe site-ul companiei și în social-media.
În concluzie, facem marketingul online al brandului pe baza unei strategii și a unor investiții înțelepte. Orice pas greșit sau deficiență se vor reflecta negativ asupra reputației companiei, precum și asupra tuturor produselor și serviciilor tale.
Ce tipuri de clienți răspund la brand marketing?
Brand marketing influențează deciziile multor clienți, atât consumatorii finali, cât și întreprinderile (B2B marketing). Acesta este cel mai eficient pentru dezvoltarea afacerilor repetate. Pentru clienți, brandul companiei reprezintă cunoașterea instantanee a acestei societăți. De exemplu:
- Un părinte ce alege un film va presupune că un film marca Disney este potrivit pentru a fi vizionat în familie.
- Un consumator de cafea știe că o nouă ofertă de cafea de la Starbucks a trecut prin mai multe etape de testare a calității și că provine de la ferme de cafea care practică agricultura durabilă.
În fiecare caz, conștientizarea brandului unei companii le economisește clientilor timp și energie în investigarea companiei. Prin urmare, le va fi mai ușor să decidă achiziționarea de produse și / sau servicii ale companiei.