Ce este LinkedIn?

Pe scurt: o rețea socială creată pentru domeniul profesional. O poți folosi precum cartea ta de vizită, CV-ul și vocea ta de specialist în domeniu. Vei face parte dintr-o rețea dedicată profesionistilor. Mediul e unul potrivit pentru construirea unei cariere, găsirea unui job, auto-promovare și business networking.

Conform targetării prin serviciul LinkedIn Ads (reclamă pe LinkedIn), este cea mai mare rețea profesională de socializare. A înregistrat deja peste 225 de milioane de utilizatori la nivel global și peste 450.000 de utilizatori activi în România. Pentru cei interesați de business networking este un bun instrument.

LinkedIn retea de socializare
LinkedIn retea de socializare

Cum funcționează pentru afacerea ta?

  • Reţeaua e organizată în jurul unui profil care arată foarte asemănător cu un CV multimedia. Mai nou, LinkedIn oferă mai mult decât lista de job-uri şi de ani de lucru. În CV putem insera imagini, documente Powerpoint sau PDF, chiar şi video-uri, astfel încât CV-ul poate să arate ca un portofoliu profesional.
  • Este un spațiu virtual mai bine organizat pe partea profesională decât Facebook. Și mai important e faptul că acest gen de portofoliu ajunge la mai puține conexiuni, dar concentrate strict in mediul profesional, pe care şi le adaugă, de regulă, membrii.

Senzația generală despre LinkedIn este că nu creează aceeaşi atmosferă dinamică precum Facebook, dar CV-ul pe care îl oferă tinde să se impună ca un fel de standard în materie, de dorit chiar în situaţia în care ţi-ai cumpărat domeniul de Internet echivalent numelui propriu, fiindcă e, cum se spune, bine indexat de Google. Cu alte cuvinte, motorul de căutare îl listează pe prima pagină de rezultate pe care le obţine cineva când îţi caută numele.

LinkedIn nu e o reţea de divertisment, în care să ai ce face ore întregi în fiecare zi. O investiţie de timp moderată vine, însă, cu beneficii de felul celor de mai sus. Probabil că singurul dezavantaj în momentul de faţă e faptul că diverse entități, precum agenţi imobiliari şi brokeri de asigurări, încep să folosească excesiv LinkedIn Ads. Pentru a nu deveni o victimă a spamului, te putem ajuta prin identificarea lor preventivă.