Marketingul în aer liber, pur și simplu, este efectuat în aer liber

Outdoor Marketing

Este o zi frumoasă la plajă. Valurile se lovesc (dar nu prea tare), soarele este minunat, iar după-amiaza este perfectă.

Te uiți spre cer, respiri adânc si vrei sa cuprinzi totul înăuntru. Pe măsură ce faci asta, un avion mic zboară, câștigându-ți atenția. Un banner aflat in spatele avionului, face reclama unui restaurant local de fructe de mare. Suna apetisant. Pe măsură ce reflectezi asupra foamei, iti amintesti că ai văzut acest nume pe câteva din panourile care conduc aici, precum și pe una din bancile staționate în spatele plajei.

In loc să mănânci fructe de mare la plajă, alegi sa mergi la restaurantul local, sperând că eforturile sale impresionante de publicitate în aer liber nu vor scădea față de calitatea mancarii oferite.

Marketingul în aer liber, pur și simplu, este efectuat în aer liber. Panourile de bord – fie imprimate, fie digitale – cuprind aproximativ 65% din totalul marketingului exterior, în timp ce semnele pe autobuze și băncile publice sunt, de asemenea, locații populare. Există aproape la fel de multe locuri pentru marketingul în aer liber, cum există si locații fizice, dar, după cum ilustrează exemplul de mai sus, pana și cerul nu este imun la marketingul în aer liber.

Exemple de Outdoor Marketing
– Panouri publicitare (tipărite și digitale);
– Publicitatea de tranzit (autobuze, metrou, taxiuri etc.);
– Afișajele de urgență (aeroporturi, stații de autobuz etc.);
– Chioșcuri de informații;
– Vehiculele NASCAR;
– Avioane și bannere de avion;
– Pungi de curățare-uscare.

Pe măsură ce marketingul devine omniprezent, marketingul în aer liber devine din ce în ce mai inovator și, astfel, a fost o țintă comună pentru tacticile de marketing-gherilă. De fapt, în octombrie 2011, Asociația de Marketing Direct a pus în scenă trupele de pe străzile din New York pentru a-și promova seminariile gratuite de marketing în aer liber – și, fără să știe, a îmbunătățit în mod semnificativ numărul de înregistrari al evenimentului.

Cine are nevoie de outdoor marketing?

Deși este o strategie comună pentru publicitatea locală și, de fapt, aproximativ șapte din cele 10 anunțuri în aer liber promovează afacerile locale, marketingul în aer liber este eficient și pentru companiile naționale și internaționale. Și, așa cum descoperim în fiecare primăvară târzie și toamna târzie, marketingul în aer liber este foarte popular în campaniile politice, indiferent dacă candidatul merge la consiliul orășenesc sau la președinția SUA.

Marketingul în aer liber produce, de asemenea, un flux de venit urias pentru companiile media. De exemplu, CBS Outdoor, o divizie a CBS Corporation, vinde și oferă mai multă publicitate în aer liber decât orice altă companie din America de Nord. Compania coordonează aproape 550.000 de afișări media externe în S.U.A., inclusiv peste 100.000 de panouri publicitare.
Companiile care utilizează în mod regulat marketing în aer liber, raportează adesea marje de exploatare mai mari de 30%. Asociația de publicitate în aer liber din America (OAAA), înființată în 1891, este cea mai importantă asociație comercială pentru industria publicității în aer liber, cu aproape 800 de companii membre.

Asupra carui tip de consumator are efect outdoor marketing?

Deși nu se limitează la acest obiectiv, publicitatea în aer liber funcționează foarte bine în atragerea clienților locali – sau, adesea, în cazul panourilor, vizitatorilor unui anumit oraș sau unei zone de stațiune. În timp ce unii oameni considera ca panouri distrag atenția, patru din cinci persoane consideră că panourile sunt utile și informative, potrivit Asociației de Publicitate Externă din America.

Chiar dacă panourile reprezintă aproape două treimi din publicitatea în aer liber, câmpul (sau peretele, sau banca) este larg deschis. În special în zonele urbane, navetele de tranzit publice sunt ținte principale pentru campaniile de marketing în aer liber – comercianții adesea promovează produse sau servicii pe autobuze, stații de autobuz, pereți de metrou și taxiuri.

Deși impactul direct al publicității în exterior este mai greu de măsurat, vizibilitatea clară a efortului asigură un anumit grad de rentabilitate a investiției. O companie de autobuz cu sediul în Los Angeles, de exemplu, susține că o publicitate pe una dintre băncile sale va fi văzută de 35.000 până la 50.000 de persoane în fiecare zi. Chiar și 1/100 din răspunsul procentual, ar putea fi foarte eficient.

Cum este dezvoltata o campanie de outdoor marketing?

Pentru o companie locală, marketingul începe cu semnul de pe ușa din față. Prin urmare, înainte ca o afacere să-și deschidă chiar și ușile, utilizarea unei agenții de marketing locale de creație și / sau a unui designer grafic este un prim pas crucial. Un logo care arata clientilor potentiali cine sunt ei cu adevarat si de ce difera fata de competitie, va atrage oamenii inainte ca afacerea sa devina mai cunoscuta.

Cinci reguli generale pentru publicitatea in aer liber

– Păstrați mesajul simplu;
– Folosiți o viziune la fel de simplă și cu o atenție deosebită;
– Includeți logo-ul companiei și informațiile de contact;
– Lăsați anunțul în aer liber până la minim 30 de zile, astfel încât clienții să aiba contact în mod repetat cu mesajul;
– Faceti reclama in mai multe locații, pentru a vă dezvolta (și din nou, repetati mesajul);

Cercetarea clienților țintă – locațiile lor, sau rutele și / sau metodele lor de călătorie – este cheia marketingului în aer liber. Indiferent dacă consumatorii vizitează zilnic, săptămânal, lunar sau sezonier, succesul unei afaceri este determinat de repetarea afacerii. Prin urmare, companiile trebuie să solicite opiniile clienților, fie că este vorba de un comentariu sau de o discuție directă. Ce i-a atras? Ce îi împiedică să se întoarcă?

Companiile utilizează aceste informații pentru a-și extinde influența în comunitate. Dacă o afacere este locală, ar putea căuta modalități de a sprijini evenimentele din cartier. Ar putea, de asemenea, să pună semne pe parcuri sau pe banci de autobuze sau pe tricourile echipelor pe care le sponsorizează.

În funcție de industria afacerilor, metodele de marketing în aer liber se pot schimba. Panourile publicitare ar putea fi o metodă mai bună de a atrage turiștii care se deplasează într-un oraș de stațiune, în timp ce anunțurile de bancuri mici ar putea fi suficiente pentru restaurantele locale.

Comment Box is loading comments…