Pinterest pentru afaceri!

Dacă afacerea ta are de câștigat de pe urma imaginilor estetice, atunci ține cont de platforma Pinterest. Creează o pagină dedicată afacerii tale unde să încarci poze și video, astfel vei putea promova cele mai relevante lucruri despre produse și servicii.

Utilizatorii Pinterest sunt deschiși spre orice fel de posibilități. Platforma este potrivită pentru afacerea ta dacă vrei:

  • creșterea gradului de sensibilizare;
  • îmbunătățirea traficului;
  • generare de acțiuni;
  • creșterea vânzărilor în magazin sau online.
Pinterest pentru afaceri
Pinterest pentru afaceri

Ce este Pinterest?

Pinterest este o platformă care permite utilizatorilor să împărtășească și să salveze conținut vizual. Pozele și clipurile sunt salvate în colecții virtuale numite pinboards.

Rețeaua socială are atât un site web, cât și o aplicație mobilă și a fost lansată în 2010 de co-fondatorii Ben Silbermann, Evan Sharp și Paul Sciarra. Inițial, site-ul web a fost disponibil numai într-un model închis beta, iar utilizatorii se puteau înscrie doar prin invitație. Abia în august 2012 Pinterest a fost deschis publicului.

De retinut că platforma are un public majoritar feminin, format din peste 100 de milioane de utilizatori activi (conform Venture Beat). Un studiu comScore a constatat că aproximativ 71% dintre utilizatorii Pinterest în decembrie 2014 erau femei, potrivit The Wall Street Journal.

Recomandăm interacțiunea cu alți utilizatori ai Pinterest

Pinterest se concentreaza pe salvarea și partajarea conținutului vizual. Cu toate acestea, rămâne o rețea socială și oferă utilizatorilor modalități de a se conecta cu alte persoane. Iată câteva metode:

1. Like: Cel mai simplu mod de a interacționa cu un alt utilizator Pinterest. Ca și în cazul favorizării unui tweet pe Twitter sau a unei postări de pe Facebook, acesta va notifica utilizatorul. De asemenea, poți accesa postările preferate din fila “Likes” de pe pagina de profil.

2. Comentarii: Pentru a comenta la pin-urile altor utilizatori, e de ajuns un clic pe pin-ul respectiv. În caseta de comentarii se poate scrie și distribui ceea ce doresti să spui.

3. Mesaje: Poți trimite mesaje private altor utilizatori Pinterest făcând clic pe opțiunea Mesaje din caseta de notificări din partea de sus a paginii.

4. Trimiterea pin-urilor: Partajează cu alți utilizatori, chiar și din afara Pinterest), plasând cursorul peste pin și făcând clic pe butonul de expediere. Se va afișa o casetă de căutare a altor utilizatori Pinterest. De asemenea, ai varianta de a tasta o adresă de e-mail unde să trimiți imaginea.

5. Etichetarea utilizatorilor: La fel ca pe Twitter, poți eticheta utilizatorii utilizând simbolul @ . Când faci o descriere a imaginii sau un comentariu la altcineva, tastezi simbolul @ și numele de utilizator al persoanei pe care doresti să o etichetezi.